Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Najavljuje li se muška hormonalna kontracepcija?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Medicina je još korak bliže hormonalnoj kontracepciji za muškarce. Nedavne su studije pokazale da hormoni testosteron i progestin učinkovito koče proizvodnju spermija.

U više od 30 istraživanja australski su stručnjaci kod muškaraca u dobi od 18 do 51 godine koristili različite količine hormona testosterona u kombinaciji s različitim količinama progestina, koji je inače pored estrogena nazočan i kod ženske kontracepcije. Dokazali su da takva kombinacija učinkovitije regulira proizvodnju spermija nego sam testosteron, koji inače dokazano snizuje produkciju spermija i na taj način djeluje kao kontracepcijsko sredstvo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kontracepcijski atlas Hrvatska u crvenoj zoni, ali i dio Europe: ''Žene nemaju pristup modernoj kontracepciji'' Američki predsjednik Joe Biden Nove podjele u društvu Biden na strani pobornika za pravo na izbor: "Zapamtite moje riječi: Vrhovni sud nakon pobačaja kreće na istospolne brakove"

Utjecah hormonskog tretmana na kočenje spermija je inače teško predvidjeti za pojedinog muškarca, jer muškarci imaju različitu razinu testosterona i zato na tretmane različno reagiraju. Inače bi takva metoda trebala biti jednako pouzdana kao ostala kontracepcijska sredstva i usporediva čak s rezultatima vazektomije. 

Studija se inače temeljila na analizi svih objavljenih istraživanja o muškoj hormonskoj kontracepciji, provedenih u razdoblju od 1990. do 2006. godine koja su trajala najmanje 3 mjeseca.Kada će muškarci biti oni koji će pomoću kontracepcije moći nadzirati trudnoću žena, još nije poznato. Neki urolozi smatraju da je otkriće odgovarajuće muške hormonske kontracepcije još daleko. A svakako bi otkriće te vrste usrećilo mnogu ženu koja se bori s popratnim učincima tableta za kontracepciju. 

Više na sexation.info

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene