Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na besplatnu mamografiju pozvano 55.000 žena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sklopu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke, koji je počeo u listopadu, na besplatnu je mamografiju pozvano oko 55.000 žena, rođenih 1937., 1954. i 1955. godine, a odaziv od gotovo pedesetak posto je jako dobar, izvijestila je danas voditeljica tog programa Marija Strnad.

Na božićnom druženju u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi Strnad je ponovila da je predviđen mamografski pregled za žene od 50 do 69 godina starosti svake druge godine, dodajući kako u Hrvatskoj ima oko 560.000 žena te dobi, koje bi trebale biti pregledane kroz dvije godine.

Pročitajte i ovo Položaj žena - 1 Položaj žena Imaju manje plaće, niže pozicije i manje mirovine, ali: Kad neće milom, onda će europskom direktivom Zašto se Dan žena slavi baš na 8. mart? 8. mart Zašto Dan žena slavimo baš na današnji dan?

Tim povodom ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić primio je koordinatore županijskih Zavoda za javno zdravstvo koji provode Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke.

Ljubičić je devetnaestorici bivših korisnika Domova za djecu bez roditeljske skrbi, a sadašnjim studentima, uručio ugovore o financijskoj potpori od njegova ministarstva. Mjesečna potpora iznosi 1.500 kuna, a isplaćivat će im se sve dok su redoviti studenti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene