Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorili na velik broj poginulih

VIDEO: Četiristo motocikala zabrujalo centrom Zagreba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U okviru humanitarne akcije darivanja krvi, kolona od četiristotinjak motocikala prošla je danas središtem Zagreba na putu prema Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu, kako bi se upozorilo na prevelik broj poginulih motorista u prometnim nesrećama.

Akcija, koju organizira portal "Motori.hr", održava se ove godine deveti put, s ciljem stvaranja veće senzibilnosti prema motoristima. Koordinator akcije Vitomir Lučić rekao je kako je u maloj zemlji poput Hrvatske prevelik broj poginulih na motorima, osobito u odnosu na broj motora koji sudjeluju u prometu. Oko trećine smrtnih stradanja u prometu su motociklisti, u prošloj godini poginulo ih je više od 130, a od početka ove godine već desetak, dodao je. Lučić očekuje da će se u ovogodišnjoj akciji sakupiti oko 150 doza krvi, što je čak dvostruko više nego na prošlogodišnjoj.

Pročitajte i ovo PR BMW Motorrad Roadshow Adrenalinski spektakl u Zadru: održan prvi BMW Motorrad Roadshow Ilustracija: Patrik Macek/PIXSELL postoje izuzeci Dobre vijesti za vozače, ali ne svih vozila: Od sutra više ne riskiraju kaznu od 300 kuna

Motocikl nije samo motocikl, već nečija otac, majka, prijatelj

U letcima koji su dijeljeni prolaznicima, vozačima automobila i kamiona savjetuje se da motocikl u pokretu ne smatraju samo motociklom, već čovjekom koji je nečiji otac, majka, prijatelj, susjed, rođak. Među ostalim, objašnjava se zbog čega se nekad motocikl čini manjim nego što jest, zašto je nužno držati veće rastojanje prema njima te koji su opravdani razlozi zašto motocikli često mijenjaju svoj položaj unutar vozne trake. Akcija, kojom motoristi otvaraju moto-sezonu, održava se u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu, terenskim jedinicama Crvenog križa i brojnim moto-klubova iz cijele Hrvatske.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene