Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Masti slabe učinak vitamina C

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prisutnost masti u želucu može smanjiti antikancerogeni efekt vitamina C, sugeriraju rezultati istraživanja provedenog na University of Glasgow.

Nakon što su u laboratorijskim uvjetima stvorili uvjete koji vladaju u ljudskom želucu znanstvenici su utvrdili kako vitamin C uništava potencijalno kancerogene spojeve koji nastaju kad se slina i neki sastojci hrane pomiješaju sa želučanom kiselinom.

Pročitajte i ovo Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok Slika nije dostupna Vitamin C i mliječni proizvodi za uži struk

Kad su u tu mješavinu dodane masti došlo je do naglog smanjenja učinka vitamina C.

Istraživači vjeruju da će njihovi nalazi predstavljeni na sastanku Society of Experimental Biology pokazati na koji način prehrana može dovesti do razvoja nekih oblika raka želuca.

Po riječima znanstvenika, riječ je o novom dokazu nužnosti pridržavanja uravnoteženog režima prehrane koji obiluje voćem i povrćem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene