Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rak prostate je čest slučaj kod muškaraca

Kombinacija zračenja i hormona produžuje život za 7 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liječenje raka,objavili su britanski znanstvenici, može poboljšati kombinacija zračenja i hormonalne terapije. Pogledajte kako preživjeti u odnosu na samu hormonalnu terapiju.

Znanstvenici su u četvrtak, istraživajući metode liječenja muškaraca s rakom koji se lokalno proširio izvan same prostate, utvrdili da je 74 posto onih koji su bili zračeni uz istodobnu hormonalnu terapiju bilo živo nakon sedam godina u usporedbi sa 66 posto onih koji su bili samo na hormonalnoj terapiji.

'Rezultati ovog ispitivanja iznimno su ohrabrujući', kazao je Matthew Sydes iz britanskog Vijeća za medicinska istraživanja koji je sudjelovao u istraživanju.

Kazao je kako su nuspojave zračenja minimalne sugerirajući da bi liječnici mogli mirno preporučiti tu kombinaciju za liječenje umjesto same hormonalne terapije.

Nakon raka pluća rak prostate drugi je najčešći rak kod muškaraca u svijetu i odnosi oko 255 tisuća života godišnje.

Istraživanje je rađeno između 1995. i 2005. godine i obuhvatilo je više od 1.200 muškaraca uglavnom iz Velike Britanije i Kanade kojima je dijagnosticiran lokalno uznapredovali rak koji se proširio izvan prostate.

Rezultati istraživanja objavljeni su u medicinskom časopisu Lancet.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neočekivani oporavci Misteriozna ozdravljenja: Možemo li natjerati tijelo da se samo liječi? Slika nije dostupna Rak debelog crijeva Šešelj ide na kemoterapiju

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene