Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bogat antioksidansima

Kikiriki usporava kvarenje mesa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekstrakt ovojnice kikirikija bogat antioksidansima čuva boju crvenog (goveđeg) mesa te usporava njegovo kvarenje, kažu znanstvenici sa North Carolina Sveučilišta.

Dodan u svježu govedinu, taj ekstrakt je održao željenu razinu boje mesa, onemogućio razvoj neugodnih aroma te inhibirao oksidaciju lipida i mioglobina tijekom kuhanja, pišu Vitamini.hr.  U 0,06 posto - tnoj koncentraciji ekstrakt je pokazao djelotvornost identičnu 0,02% - tnoj koncentraciji BHA i BHT. BHA (butilhidroksianizol) i BHT (butilhidroksitoluen) standardni su sintetički konzervansi koji se rabe u mesnoj industriji. Ekstrakt ovojnice kikirikija nudi potpuno prirodnu, neškodljivu alternativu; međutim potreban je velik oprez zbog vrlo učestale alergije na kikiriki, koja u nekim slučajevima može biti i fatalna.
 

Pročitajte i ovo Purice Samo da nije prazan Nešto novo na slavonskom stolu? Kad se priprema purica, a kad prasetina - znaju oni koji čuvaju tradiciju Kupnja pred blagdane Približava se Božić Cijene podivljale uoči blagdana: "Skupo, jako skupo, mi penzići ne možemo si to priuštiti"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene