Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obilje vlakana

Kako se zasititi, a pojesti malo?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Doručak koji osigurava obilje prehrambenih vlakana iz raži povećava osjećaj sitosti i smanjuje unos hrane kasnije u danu, otkriva nova švedska studija.

Iako nije jasno zašto je tome tako, studija je jasno otkrila da prehrambena vlakna iz raži ostvaruju veću sitost nego što to čine vlakna iz drugih izvora poput npr. pšenice. Potrebne su daljne studije, no ovo saznanje bi moglo postati vrlo važno oružje u borbi protiv pretilosti, zaključuju autori studije, pišu vitamini.hr.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Narodna medicina Za ovu antivirusnu bombu trebaju vam 3 sastojka! Slika nije dostupna Evo zašto Gulite koru s jabuke? Možda ipak ne...

Kokice kao antioksidans

Rijetko se o grickalicama govori u kontekstu pozitivnog učinka na zdravlje, ali sve je to promijenila nova studija. Znanstvenici su, naime, otkrili da kokice sadrže iznenađujuće velike količine polifenola, vrste antioksidansa koja se povezuje sa smanjenim rizikom od bolesti srca i karcinoma. Uz visok sadržaj prehrambenih vlakna, a sada i antioksidansa, kokice čine sam vrh najzdravijih grickalica.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene