Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jesu li mjerači šećera u krvi precizni?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi sustav za kontinuirano praćenje vrijednosti šećera u krvi koji koristi 'patch' nije precizan kao sadašnji mjerači, ali se njime izbjegava bolni ubod u prst.

FreeStyle Navigator sustav kontinuiranog praćenja glukoze nije precizan kao sadašnja generacija kućnih mjerača glukoze.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 3 Kvaliteta života Čudaci na dva kotača osvajaju Europu: ''Kombinacija vlak - bicikl ne bi trebala biti nikakav SF, nego dio hrvatske turističke ponude'' Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti"

Međutim, istraživači vjeruju kako taj uređaj ima potencijal da postane važan dodatak liječenju djece s dijabetesom tipa 1. FreeStyle Navigator koristi patch za praćenje krvnog šećera i na taj način se izbjegavaju bolni ubodi u prst.

Izravno očitavanje, gotovo stalno praćenje te minimalno invazivni senzori obećavaju u pogledu poboljšanja njege pacijenata s dijabetesom, tvrde istraživači.

Dr. Darrell M. Wilson i suradnici s Jaeb Centra za zdravstvena istraživanja iz Tampe u Floridi, ispitali su točnost i preciznost FreeStyle mjerača.

Autori su zaključili da će, unatoč tomu što preciznost FreeStyle Navigator sustava još ne prati postojeće sustave, on bi mogao eventualno postati važan dodatak lječenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene