10800
10800
10800
10800
10800

Jesu li mjerači šećera u krvi precizni?

  • , 30.01.2007., 12:10
  • Autor:
  • komentara

Novi sustav za kontinuirano praćenje vrijednosti šećera u krvi koji koristi 'patch' nije precizan kao sadašnji mjerači, ali se njime izbjegava bolni ubod u prst.

 
 
 
 

FreeStyle Navigator sustav kontinuiranog praćenja glukoze nije precizan kao sadašnja generacija kućnih mjerača glukoze.

Međutim, istraživači vjeruju kako taj uređaj ima potencijal da postane važan dodatak liječenju djece s dijabetesom tipa 1. FreeStyle Navigator koristi patch za praćenje krvnog šećera i na taj način se izbjegavaju bolni ubodi u prst.

Izravno očitavanje, gotovo stalno praćenje te minimalno invazivni senzori obećavaju u pogledu poboljšanja njege pacijenata s dijabetesom, tvrde istraživači.

Dr. Darrell M. Wilson i suradnici s Jaeb Centra za zdravstvena istraživanja iz Tampe u Floridi, ispitali su točnost i preciznost FreeStyle mjerača.

Autori su zaključili da će, unatoč tomu što preciznost FreeStyle Navigator sustava još ne prati postojeće sustave, on bi mogao eventualno postati važan dodatak lječenju.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se