10800
10800
10800
10800
10800

Jesu li mjerači šećera u krvi precizni?

  • , 30.01.2007., 12:10
  • Autor:

Novi sustav za kontinuirano praćenje vrijednosti šećera u krvi koji koristi 'patch' nije precizan kao sadašnji mjerači, ali se njime izbjegava bolni ubod u prst.

 
 
 
 
Fotografija je uklonjena radi isteka prava korištenja
Fotografija je uklonjena radi isteka prava korištenja

FreeStyle Navigator sustav kontinuiranog praćenja glukoze nije precizan kao sadašnja generacija kućnih mjerača glukoze.

Međutim, istraživači vjeruju kako taj uređaj ima potencijal da postane važan dodatak liječenju djece s dijabetesom tipa 1. FreeStyle Navigator koristi patch za praćenje krvnog šećera i na taj način se izbjegavaju bolni ubodi u prst.

Izravno očitavanje, gotovo stalno praćenje te minimalno invazivni senzori obećavaju u pogledu poboljšanja njege pacijenata s dijabetesom, tvrde istraživači.

Dr. Darrell M. Wilson i suradnici s Jaeb Centra za zdravstvena istraživanja iz Tampe u Floridi, ispitali su točnost i preciznost FreeStyle mjerača.

Autori su zaključili da će, unatoč tomu što preciznost FreeStyle Navigator sustava još ne prati postojeće sustave, on bi mogao eventualno postati važan dodatak lječenju.

Dnevnik.hr na Facebooku

 
 


DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se