top box 1 test
10800
10800
10800
10800
10800

Jesu li mjerači šećera u krvi precizni?

  • , 30.01.2007., 12:10
  • Autor:
  • komentara

Novi sustav za kontinuirano praćenje vrijednosti šećera u krvi koji koristi 'patch' nije precizan kao sadašnji mjerači, ali se njime izbjegava bolni ubod u prst.

 
 
 
 
Mjerač šećera u krvi
Mjerač šećera u krvi
Mjerač šećera u krvi

'Stari' mjerači šećera u krvi uključivali su ubod u prst

FreeStyle Navigator sustav kontinuiranog praćenja glukoze nije precizan kao sadašnja generacija kućnih mjerača glukoze.

Međutim, istraživači vjeruju kako taj uređaj ima potencijal da postane važan dodatak liječenju djece s dijabetesom tipa 1. FreeStyle Navigator koristi patch za praćenje krvnog šećera i na taj način se izbjegavaju bolni ubodi u prst.

Izravno očitavanje, gotovo stalno praćenje te minimalno invazivni senzori obećavaju u pogledu poboljšanja njege pacijenata s dijabetesom, tvrde istraživači.

Dr. Darrell M. Wilson i suradnici s Jaeb Centra za zdravstvena istraživanja iz Tampe u Floridi, ispitali su točnost i preciznost FreeStyle mjerača.

Autori su zaključili da će, unatoč tomu što preciznost FreeStyle Navigator sustava još ne prati postojeće sustave, on bi mogao eventualno postati važan dodatak lječenju.

  • Ispiši
  • Ocijeni:
  • ( glas(ova))

Komentari ( komentara do sada)

Komentiraj

tvoj komentar:

Dnevnik.hr na Facebooku

 
 


DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se