Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Revolucionarno otkriće

Izumili pilulu protiv alkoholizma!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australski znanstvenici napravili su pilulu koja bi ljudima koji imaju problema s alkoholom trebala pomoći da ostanu trijezni.

Autori studije navode kako pilula koja za sada nosi naziv 'Ostanite trijezni' dozvoljava osobi da pije, ali ne i da se napije. Ona naime, u potpunosti neutralizira efekt pijenja alkohola, ali i mamurluka, objavio je stručni časopis British Journal of Pharmacology.

Pročitajte i ovo Vožnja u pijanom stanju autocesta A3 Vozač sa skoro tri promila vozio u suprotnom smjeru na autocesti! Alkoholizam - 2 Normalni ljudi s velikim problemom Ovo je priča o ljudima koji su prošli pakao alkoholizma: ''Doma sam se mogao napiti do dna. I onda je bilo svega u kući. Samo ne mira''

Znanstvenici na Sveučilištu u Adelaideu su pilulu testirali na grupi laboratorijskih miševa. Miševi koji su 'popili' pilulu nisu bili pod utjecajem alkohola iako su im date poveće količine istog.

'Kada se miš napije, ponaša se posve slično kao i pijan čovjek. Motoričke sposobnosti i koordinacija jednostavno zakažu', kazao je voditelj tima Mark Hutchinson

Pilula bi se, nakon što se obave još neka testiranja, na tržištu mogla pojaviti najkasnije za tri godine.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene