Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrana na testiranju

EKO hrana ili ona 'prskana'?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas svi vodimo računa što jedemo. Često cijena namirnica igra vrlo važnu ulogu.

U posljednje vrijeme popularne su namirnice iz eko uzgoja; voće i povrće uzgojeno na organski način. No, cijena tih namirnica često je i dvostruko veća od istih namirnica koje nisu uzgojene na taj način. Znači li to da je organska hrana i zdravija?

Pročitajte i ovo Provjereno: iznajmljivanje ilegalnih objekata - 3 Donosi Provjereno Načelnik iznajmljuje ilegalne objekte na koje je potrošio desetke tisuća eura i mrtav hladan tvrdi: "Pa pola je Hrvatske ilegalno izgrađeno" Baranjsko crveno zlato - 1 unosan posao Zbog crvenog zlata u Baranji isplati se ostati u Hrvatskoj: "Sve se proda, i to brzo"

Ekipa Provjerenog odnijela je voće i povrće na testiranje, kako bi saznali – postoji li razlika između eko uzgojenih namirnica i onih koje to nisu? Namirnice su testirali na prisutnost pesticida i njihovu nutritivnu vrijednost.

Posjetili su i eko imanje u okolici Ivanić – Grada, te razgovarali s njegovim vlasnicima. ''Kod mrkve je puno više ručnog rada u ekološkoj nego u konvencionalnoj proizvodnji. Mi ne koristimo herbicide, već ručno okapamo i plijevimo mrkvu, što nam poskupljuje proizvodnju'', rekao je vlasnik eko imanja, Mario.

Rezultate testiranja, ali i mišljenje stručnjaka, pogledajte večeras u Provjerenom u 22:00!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene