Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova istraživanja pokazala

Budilica može biti krivac za prekomjerne kilograme!?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako ste ukinuli sve nezdrave obroke, a još uvijek mučite muku s viškom kilograma, možda je za to kriva budilica.

Nova istraživanja pokazuju da alarm sata može biti uzročnik debljine, piše Mashable. naravno da alarm na satu ne traži jesti, no može poremetiti prirodni ritam spavanja, koji je ključan za zdravlje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bizaran izum VIDEO Budilica koja će vam pojesti novac ako se odmah ne ustanete! Slika nije dostupna Garantirano diže iz kreveta Budilica koja će probuditi i najčvršće spavače!

'Ako se budite prije nego što bi to tijelo prirodno učinilo, možete poremetiti prirodni ritam', tvrdi dr. Steve Kubas iz Klinike Mayo. Dodaje kako je neuredan san povezan s prekomjernom težinom, pušenjem, ispijanjem alkohola i pretjeranim unosom kofeina.

>> Otkrijte još jednog krivca za pretilost

No, nemaju samo odrasli probleme sa spavanjem, nove studije pokazuju da je sve više tinejdžera s poremećenim ritmom sna. 'Uredno spavanje je ključno za memoriju i učenje. San je također kritičan i za rast', dodao je dr. Kubas.

Naglasio je kako je tinejdžerima potrebno između 9 do 10 sati sna, kako bi tijelo bilo spremno za hormonalne promjene koje se događaju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene