Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Grickalice, neaktivnost i dječja pretilost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska je studija ocijenila utjecaj različitih životnih stilova te otkrila da su kominacija niske tjelesne aktivnosti i visokog unosa grickalica čimbenici kojima se može predvidjeti pretilost u djece.

748 djece je prema životnim navikama grupirano u 3 skupine: „sjedilačka sa visokim unosom grickalica“, „obilni glavni obroci“ i „raznolika prehrana i tjelesno aktivni“.

Pročitajte i ovo Novinska konferencija o Samitu supružnika europskih čelnika na temu prevencije debljine u djece - 3 Velik probem djece Samit supružnika europskih čelnika: Debljina nije samo višak kalorija, a pretilost nije estetski problem Alarm zbog debljine - 3 epidemija debljine Prijeti nam cunami dijabetesa tipa 2, rakova i raznih vrsta kardiovaskularnih bolesti

 Pokazalo se da prve dvije skupine imaju veći rizik od pretilosti bez obzira na dob djece, dok je treća skupina imala veću vjerojatnost postizanja normalne tjelesne mase.

Rezultati potvrđuju da je preporuka da dijete usvoji pravilne prehrambene navike i bude tjelesno aktivno korisna u prevenciji pretilosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene