Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zavirite u ljudsko tijelo

Evo zašto su visoke temperature toliko opasne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekipa magazina Provjereno pod strogim je liječničkim nadzorom napravila eksperiment kako bi doznali koliku vrućinu može podnijeti naše tijelo?

Šokantna vijest ovog je tjedna stigla iz Bosne i Hercegovine - preminula je jednogodišnja beba jer je temperatura u automobilu u kojem se vozila bila za 20 stupnjeva niža od temperature zraka. Tih 20 stupnjeva razlike za tu je bebu bilo kobno. Podsjetit ćemo vas na priču Provjerenog koju su radili prošloga ljeta, a u kojoj upozoravaju što se događa našem tijelu kada je izloženo visokim, ali i niskim temperaturama!

Pročitajte i ovo Provjereno: iznajmljivanje ilegalnih objekata - 3 Donosi Provjereno Načelnik iznajmljuje ilegalne objekte na koje je potrošio desetke tisuća eura i mrtav hladan tvrdi: "Pa pola je Hrvatske ilegalno izgrađeno" Provjereno: Mateo Holjevac - 8 Donosi Provjereno Mateo je ostvario snove: "On tu ne želi stati, pripremamo se za Olimpijske igre"

Službeni automobil ostavili su na suncu kako bi se njegov interijer što više ugrijao. Dva sata kasnije, vratili su se i izmjerili temperaturu koja je dosegla 44°C. Eksperiment je počeo kad je novinarka sjela u auto, a bila je pod strogom kontrolom liječnice.

Ovaj eksperiment prošle je godine napravljen u suradnji s Hrvatskim zavodom za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu, pa je ekipa Provjerenog doznala zanimljive činjenice o radu na vrlo visokim i vrlo niskim temperaturama. Tako ćemo vidjeti kako izgleda rad na suncu – postavljanje 170°C vrućeg asfalta na cestu. Vidjet ćemo i kako su se na hladnoću navikli radnici koji rade u hladnjači na -20 °C.

Koliko je novinarka izdržala u ugrijanom automobilu i kako je njeno tijelo regiralo na vrućinu, pogledajte u prilogu Provjerenog!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene