Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ekološko voće i povrće za 40 posto bogatije antioksidansima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rezultati četverogodišnjeg projekta financiranog od EU pokazuju kako ekološki uzgojeno voće i povrće sadrži do 40 % više antioksidansa te veće količine minerala poput željeza i cinka.

Koordinator projekta, profesor Carlo Leifert smatra kako konzumiranje organskog voća i povrća pomaže povećati unos nutrijenata i onim potrošačima koji ne uspiju ostvariti preporučeni dnevni unos voća i povrća od pola kilograma. 

Pročitajte i ovo Kiša pada, cijene rastu - 2 Udarac po džepu Preskupo voće šokira kupce, loše vrijeme nije jedini razlog: "Sve kulture su pogođene" Sezona vrtova - 2 sezona rada u vrtu Hoće li zbog sve skupljeg gnojiva biti manje domaćeg povrća?

Također se pokazalo kako ekološki proizvedeno mlijeko ima i do 90 % više antioksidansa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene