Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dužina prstiju ukazuje na uspjeh u školi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uspjeh u obrazovanju djece je moguće predvidjeti na temelju relativne dužine njihovih prstiju, tvrde britanski znanstvenici s Bath University.

Njihovo istraživanje provedeno na 75 ispitanika u dobi od 7 godina je pokazalo da djeca čiji je prstenjak kraći od kažiprsta imaju bolje rezultate na testiranjima jezičnih sposobnosti nego na provjeri matematičkih sposobnosti.

Pročitajte i ovo Filda Ivanec - 2 BOLJA HRVATSKA Priča koja je započela jednim pozivom traje već godinama: Put prema uspjehu iza kojeg se krije veliko srce Slika nije dostupna Reagirali na sporne izjave HNS: "Škoro je pjevač opasnih namjera koji prijeti u totalitarnom tonu. Zaslužio je i prst i kaznenu prijavu za zastrašivanje"

Djeca kod koje je prstenjak bio duži od kažiprsta su bila bolja u matematici nego u poznavanju jezika, objavio je znanstveni časopis British Journal of Psychology.

Znanstvenici dobivene rezultate objašnjavaju izloženošću različitim razinama hormona u fetalnom stadiju razvoja.

Po njihovim riječima, testosteron potiče razvoj dijelova mozga povezanih s prostornim i matematičkim sposobnostima, dok estrogen pogoduje dijelovima mozga koji pozitivno utječu na verbalne sposobnosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene