Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Međunarodna konferencija

Otkrijte sve nijanse psihoterapije!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve boje emocija - radionica emocionalne pismenosti; Seksualno uspješna veza – važan dio uspješnog partnerskog odnosa; Lice drugog, o strahu od javnog nastupa i drugih ljudi; Kako ovladati napadima panike?; Obitelj i ja; Što je to terapija igrom? – samo su neke od interaktivnih radionica popularnog programa za širu javnost 2. međunarodne konferencije Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske.

Nijanse psihoterapije, 2. međunarodna konferencija Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske, održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva socijalne politike i mladih, 19. i 20. listopada 2013. godine u zagrebačkom hotelu Panorama.

Konferencija, koju će otvoriti ministrica Milanka Opačić, tradicionalno je obogaćena brojnim radionicama za građane, predavanjima i okruglim stolovima koji će otkriti, između ostalog, kako psihoterapija može pomoći djeci izloženoj nasilju na internetu (cyberbullying), kako psihoterapijski rad pridonosi prevenciji nasilja u obitelji i liječenju oboljelih od karcinoma, kada posegnuti za farmakoterapijom.

>> Psihoterapija i sve njezine prednosti

Uz to što će građanima predstaviti svo bogatstvo psihoterapijskih pravaca, popularni nedjeljni program bavi se i pitanjima iz područja osobnog razvoja te obiteljske i poslovne problematike - kako poboljšati socijalne vještine; ojačati samopouzdanje; pomoći u svladavanju anksioznih i poremećaja u hranjenju, kako psihoterapijom unaprijediti kvalitetu življenja.

Pročitajte i ovo Kolarsko-stolarska radionica - 7 6. generacija I dok brojni zanati umiru, oni uspješno rade već 150 godina: "Imamo saonice stare sto godina koje i danas funkcioniraju" Ilustracija Zabrinjavajuće brojke Poražavajući podaci: Gotovo 50 posto Romkinja rađa u maloljetnoj dobi, a 17 posto ih je nepismeno

'Psihoterapija kao jedinstveni postupak pomaže u vlastitom sazrijevanju, samorazvoju, i potiče pojedinca na rješavanje problema emocionalne prirode psihološkim putem. Pri tomu dolazi do unutarnje, psihološke, strukturalne promjene, i do savladavanja teškoća s kojima se pojedinac svakodnevno susreće', poručio je Jadran Morović, predsjednik SPUH-a i psihijatar-psihoterapeut.

U okviru stručnog programa raspravljat će se o statusu psihoterapije u Hrvatskoj, potrebi njezinog zakonskog uređenja, tržišnim i etičkim dilemama ove profesije, psihoterapiji i modernim tehnologijama, osobnom i profesionalnom identitetu psihoterapeuta u kontekstu seksualne tematike, gestalt terapiji i psihoonkologiji, važnosti supervizije za psihoterapeute i sl.

Sudionike na konferenciji očekuju Jadran Morović, psihijatar-psihoterapeut i predsjednik SPUH-a, Irena Bezić, psihologinja-psihoterapeutkinja i tajnica SPUH-a, Willi Butollo, profesor na Sveučilištu Ludwig Maximilian u Münchenu i autor knjige prevedene i na hrvatski jezik Život nakon traume, Omar Gelo, docent na Sveučilištu Sigmund Freud u Beču i Sveučilištu u Salentu, Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba, Ninoslav Mimica iz Klinike za psihijatriju Vrapče, Miro Jakovljević, predstojnik Klinike za psihijatriju KBC Rebro, Zlatko Bastašić te brojni eminentni domaći psihoterapeutski stručnjaci.

Detaljne informacije o programu 2. međunarodne konferencije SPUH-a Nijanse psihoterapije možete pronaći na www.savez-spuh.hr .

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene