U studiji je sudjelovalo 94 pretilih žena koje su bile podijeljenje u skupinu sa niskim odnosno visokim unosom ugljikohidrata za doručak.
Iako je u početku skupina sa niskim unosom ugljikohidrata pokazala veći gubitak kilograma, dugoročno je skupina žena sa visokim unosom ugljikohidrata skinula više kilograma. Štoviše, u toj se skupini izgubljeni kilogrami nisu vratili.
Autori studije smatraju da se ugljikohidrati lako iskorištavaju u organizmu i stoga ne uzrokuju debljanje. Također, vjeruje se da hrana bogata ugljikohidratima smanjuje želju za slatkim.
Najčitanije
-
zločinačko udruženje
Uhićenja u tijeku: Nova akcija USKOK-a i policije
-
IZ MINUTE U MINUTU
Vodi se trka za saborsku većinu. Ustavna stručnjakinja: "Milanović će napraviti žrtvu od sebe, ima sreću što Sabor nema dvotrećinsku većinu..."
-
U policijskoj postaji
Šokantno otkriće: Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke nije umro prirodnom smrću?