Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ranije postaju i seksualno aktivne

Djevojčice u pubertet ulaze prije desete godine!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadnja generacija djevojčica ušla je u pubertet prije navršene desete godine, tvrde znanstvenici. Zabrinjava činjenica da zbog toga one sve ranije postaju i seksualno aktivne.

Znanstvenici Sveučilišne bolnice u Kopenhagenu došli su do podataka da se djevojčicama u prosjeku grudi počinju razvijati s devet godina i deset mjeseci. To je godinu dana ranije nego prema podacima dobivenim u istraživanju iz 1991. godine.

Pročitajte i ovo Djevojčica uz majku pije sok Podignuta optužnica Majka trovala kćer (4) lijekovima za smirenje: "Imala je trzajeve cijelog tijela, probleme s hodanjem" Vojnici koji se bore protiv Boko Harama Otmica iz škole Djevojčica koju je prije 10 godina oteo Boko Haram spašena je, ali nije bila sama...

Smatra se da je glavni uzrok nezdravi način života te izloženost kemikalijama u hrani, iako se razlozi još uvijek istražuju. Istraživanje je provedeno u Danskoj 2006. godine, piše Telegraph, no može se primjeniti i na ostatak razvijenog svijeta.

Znanstvenici smatraju da bi preuranjena izloženost hormonima, posebno estrogenu, mogla također povećati rizik od raka dojke, a povećan je i rizik od srčanih oboljenja. Za prerani ulazak u pubertet jedan od razloga mogla bi biti i činjenica da današnja djeca jedu puno više od prijašnjih generacija, pa su i sve teži, a mnogi i gojazni. U 19. stoljeću djevojčice su u pubertet ulazile u 15 godini života, dok je šezdesetih godina 20. stoljeća međunarodni standard bio s 12 godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene