Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Začudilo mnoge

'Djeca se mogu ugušiti nogometnom loptom, iako im je veća od glave'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lopte bi mogle imati smrtonosne posljedice za djecu, zaključak je službenika Europske komisije koji se bave odobravanjem proizvoda za tržište.

Igračke nogometne lopte za djecu od sada moraju imati oznaku upozorenja od gušenja za djecu mlađu od tri godine, unatoč tome što je lopta veća od glave odraslog čovjeka, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! I nezaposleni roditelji imaju pravo na novčanu naknadu, ali bez nje mogu ostati ako se ne drže ovih rokova Dron za zaprašivanje komaraca Centar za kontrolu Protiv njih se bore i dronovima, ali konačni udarac komarcima će zadati - komarac

Lopte obujma do 60 centimetara dolaze s upozorenjem: 'Nije prikladno za djecu mlađu od tri godine. Opasnost od gušenja'
Jedan proizvođač koji svake godine proda desetke tisuća lopti za jednu funtu (oko 9 kuna) diljem Velike Britanije, potvrdio je da se mora ponašati u skladu s regulacijama Europske unije te na lopte zalijepiti upozorenje.

Lopte na sebi imaju oznaku CE, što znači da ih je odobrila Europska Komisija, odnosno da su zadovoljile sigurnosne kriterije.

>> Prijete zabranom najpopularnijeg parfema!

'Te lopte većinom kupuju roditelji s malom djecom, ali nikada mi se nisu žalili da bi se njihova djeca s njima mogla ugušiti', rekao je prodavač Jamal Hasan koji radi u trgovini u jednoj Londonu.

'Moja kćer voli ove lopte, ima ih u različitim bojama. Kada sam vidjela da ima oznaku upozorenja od gušenja, morala samo malo razmisliti o tome. Ne vidim kako je fizički moguće da se uguši loptom koja je veća od njezine glave', zaključila je Jo Bird majka dvogodišnjakinje.

Podsjetimo, nedavno je Europska komisija donijela zaključak da mnogi parfemi, među kojima je i iznimno popularan Chanel No 5, u sebi sadrže bilju koja može izazvati alergiju te su zatražili od proizvođača da tu biljku više ne koriste.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene