Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vježbanje u svakoj prilici

Dani preventive na Cvjetnom trgu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U organizaciji Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) danas se na Cvjetnom trgu održava završni program Dana preventive pod nazivom 'Pokret/vježba', tijekom kojeg fizioterapeuti građanima demonstriraju kako pravilno vježbati u svakoj prilici.

Cijeli je travanj bio mjesec preventive, pojasnio je voditelj HZZO-ove Službe za odnose s javnošću Nenad Korkut izrazivši nadu da će se preventiva u budućnosti pretvoriti u svakodnevicu, odnosno 'cjelogodišnju preventivu'.

>> Dobra vijest iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje!

Preventivom bolesti zapravo štedimo na liječenju i zato u novim ugovorima HZZO-a imamo preventivne panele kod liječnika opće prakse, a stimuliraju se savjetovanja o preventivi i praćenje pacijenata, pojasnio je.

U sklopu akcije o preventivi organizatori zainteresiranim građanima dijele edukativne materijale i postere o tome kako se prevencijom može čuvati zdravlje. Neaktivnost, poručuju stručnjaci, uzrokuje smrtnost milijuna ljudi u svijetu godišnje, a vezuje se uz pojavu karcinoma, dijabetes te srčani i moždani udar.

Odraslim se osobama preporuča 30 minuta umjerene fizičke aktivnosti tijekom pet dana u tjednu - vožnju biciklom, plivanje ili brzo hodanje, ili 20 minuta intenzivno jake aktivnosti (koje ubrzavaju disanje i povećavaju otkucaje srca) tri dana u tjednu. Važno je održavati mišiće snažnima, pa se preporučuju dizanje utega ili sklekovi barem dva puta tjedno.
 
Djeca mlađa od 18 godina trebala bi se baviti umjerenom ili intenzivno jakom fizičkom aktivnošću svaki dan, a starijima od 65 godina preporuča se 150 minuta umjerene aktivnosti ili 75 minuta intenzivno jake aktivnosti svakog tjedna.(Hina)
 
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo KBC Zagreb Strepe zbog dijalize HZZO dobio očitovanje bolnica i poliklinike, a teški bolesnik odgovorio Berošu: "Još ne znamo što će biti s nama, a ne bi bilo dobro da nas sele po bolnicama" HZZO Traže očitovanje HZZO reagirao na sramotan slučaj u zagrebačkom zdravstvu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene