Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pričekajte vikend

Danas je najgori dan za krenuti na dijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako ste mislili od danas manje jesti i promijeniti svoje prehrambene navike, razmislite još jednom!

Znanstvenici upravo utorak proglasili najgorim danom za započinjanje dijete., piše Newslite. Naime, istraživanje je pokazalo da osobe koje s brojanjem kalorija započnu baš danas, od dijete odustanu već za tjedan dana. Čak s pokojim kilogramom viška!

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić U Dnevniku Nove TV Ne propustite posljednje i najrelevantnije predizborno istraživanje Crobarometar 25.03.2024. - 2 DONOSI DNEVNIK NOVE TV Novi Crobarometar: Istraživanje otkriva je li Milanović uspio srušiti rejting HDZ-u i koga bi građani radije za premijera

No ako na dijetu krenete u ponedjeljak, znanstvenici tvrde – itekako ćete smršaviti. U prosijeku 4 kilograma u tri tjedna. Osim ponedjeljka, izvrsni dani za početak dijete su subota i nedjelja. Istraživanje koje je obuhvatilo oko 2.000 britanaca pokazalo je da su oni koji su s dijetom krenuli u subotu najčešće izgurali do kraja svog dijetnog režima i uspjeli smanjiti kilažu.

Psiholozi se slažu da su ljudi koji kreću na dijetu više motivirani početkom tjedna ili za vikend. A podaci o najvećim neprijateljima dijete su u gotovo svim istraživanjima isti: nedostatak volje, dosada i uživanje u hrani.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene