Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bolje obrazovanje i dulji život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osobe s visokoškolskom diplomom žive duže od svojih sunarodnjaka slabije naobrazbe.

Tako je očekivani životni vijek za muškarce koji su završili fakultet 81,4 godine, dok slabije obrazovani Austrijanci u prosjeku žive 75,2 godine.

Pročitajte i ovo Papa Franjo predvodi misu za Veliki Petak - 1 Pati od respiratornih problema Papa Franjo na misu stigao u invalidskim kolicima: Nije mogao obred započeti na uobičajen način Hrana u vrtiću Vladimira Nazora Roditelji u šoku FOTO Što se događa u zagrebačkom vrtiću? Hrana je sirova i nejestiva, objekt se raspada, ravnateljice se svi boje: "Prostači po hodnicima, djeca se pred njom popišaju od straha"

Kod žena sa visokoškolskom diplomom očekivana životna dob je 84,4 godine, a njihove sunarodnjakinje bez akademske naobrazbe u prosjeku žive 81,6 godina.

Iako bi iz ovih podataka netko mogao zaključiti da postoji povezanost između naobrazbe i dugovječnosti, u Austrijskom statističkom zavodu ističu da to nije tako.

Po njima, razlika u očekivanoj životnoj dobi prozlazi iz toga što akademski obrazovani i oni sa slabijom naobrazbom imaju različite životne navike, te zbog toga što žive u različitim društvenim okolnostima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene