Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bolesti vezane za okoliš kočnica su zemalja u razvoju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poboljšanje zdravlja u zemljama u razvoju i tranziciji poput Indije i Rusije, sprečavaju bolesti povezane s njihovim zagađenim okolišem, pokazalo je istraživanje koje je objavila Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Zdravstveni problemi koje izaziva nečista voda, zagađeni zrak ili stres na poslu i automobilski promet ubijaju svake godine 13 milijuna ljudi u svijetu, podsjetio je WHO na konferenciji za novinare u Ženevi. Poboljšanjem stanja okoliša broj tih žrtava mogao bi se smanjiti.

Pročitajte i ovo Beba bolesti haraju Gripa je na vrhuncu, velik broj hospitaliziranih zbog RSV-a: "Dojenčadi to pričinjava velike probleme" Ilustracija Drama u Njemačkoj Liječnici progovorili o alarmantnoj situaciji! Nedostaje jedan lijek, a zbog toga bi mogao nastati kaos: Teško bolesnu djecu prebacuju u druge klinike

Najsiromašnije zemlje poput Angole, Burkine Faso i Afganistana su najzahvaćenije. Te zemlje su prije svega žrtve kakvoće vode i upotrebe goriva za pripremu hrane u stanovima što izaziva probleme dišnih puteva.

Zemlje u razvoju su žrtve tradicionalnih problema siromašnih zemalja kao i novih problema povezanih s okolišem, poput kardio-vaskularnih bolesti koje izaziva sjedilački način života, objašnjava Dr Maria Neira, direktorica odjela javnog zdravstva i okoliša u WHO.

Samo Kina i Indija gube 5 milijuna stanovnika svake godine zbog problema povezanih s okolišem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene