Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rađaju težu djecu

Bebe pretilih trudnica bit će pretili ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnoge Amerikanke koje dobiju previše kilograma tijekom trudnoće riskiraju da njihove bebe, osim što će se roditi teške, budu kasnije u budućnosti i debeli odrasli ljudi, pokazala je velika američka studija.

David Ludwig i Janet Currie analizirali su podatke svih porođaja u Michiganu i New Jerseyu između 1. siječnja 1989. i 31. prosinca 2003. Oni su otkrili da žene koje dobiju previše kilograma tijekom trudnoće rađaju i težu djecu, koja potom imaju veće izglede i sama postati debeli odrasli ljudi. Također mogu biti skloniji svim bolestima koje su povezane s prekomjernom težinom.

Pročitajte i ovo Pretila osoba Opasna bolest Hrvati su sve deblji: "Amerikanci su otišli na dijetu, a Hrvati preuzeli" Ilustracija Strašan zločin Traže bržu pravdu u slučaju koji je šokirao javnost: Svoju trudnu djevojku 37 puta ubo nožem

'Studija sugerira da je najbolje vrijeme za početak borbe protiv pretilosti još prije rođenja, kada majka treba paziti na težinu i prehranu tijekom trudnoće', rekao je Ludwig iz dječje bolnice u Bostonu. 'Žene koje dobiju 24 kilograma imaju dvostruko veće izglede dobiti tešku bebu, u usporedbi sa ženama koje dobiju 10 kilograma,' kaže studija.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene