Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znanstvenici otkrivaju

Bebe dojene više od 6 mjeseci mentalno stabilnije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kod većine dojenčadi koju su majke dojile dulje od šest mjeseci zamijećen je manji rizik da kasnije u životu imaju mentalnih zdravstvenih problema, izvijestili su australski znanstvenici.

Stručnjaci Telethon Institute for Child Health Research sa sjedištem u australskom Perthu proveli su istraživanje na 2.366 djece u državi Zapadnoj Australiji. Znanstvenici su pratili psihički razvoj djece u njihovoj dobi od dvije, pet, osam, 10 i 14 godina. Utvrdili su da su se djeca koju su njihove majke dojile dulje od šest mjeseci bolje nosila sa stresom.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 3 Kvaliteta života Čudaci na dva kotača osvajaju Europu: ''Kombinacija vlak - bicikl ne bi trebala biti nikakav SF, nego dio hrvatske turističke ponude'' Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti"

>> Djeca odrasla u sterilnim uvjetima podložnija bolestima

'Dojenje dulje od šest mjeseci pokazalo se pozitivnim za psihičko zdravlje djece u mlađoj dobi , ali i u adolescentskoj', rekla je australska znanstvenica koja je vodila istraživanje dr. Wendy Oddy. Ustanovljeno je i da su neka djeca koju su majke dojile kraće od šest mjeseci kasnije pokazala agresiju u ponašanju, a u ekstremnim se slučajevima razvila i depresija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene