Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provedena nova studija

Autizam kod djece povezan je s pretilosti majki

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djeca koju su rodile pretile majke imaju veće izglede biti dijagnosticirane s autizmom ili drugim poremećajima razvoja u odnosu na djecu čije su majke mršavije, pokazalo je američko istraživanje.

U okviru istraživanja, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Pediatrics, proučavan je utjecaj različitih metaboličkih stanja majke na kognitivni razvoj djeteta, uključujući povišeni krvni tlak i dijebetes. Najsnažnije su veze pronađene između pretilosti i autizma. Iako istraživanje ne može dokazati jedno stanje izaziva drugo, znanstvenici upozoravaju da je čak i mogućnost zabrinjavajuća u svjetlu rasta pretilosti u SAD-u.

Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti procjenjuje da danas svako 88. dijete u SAD-u ima neki od poremećaja obuhvaćenih pojmom autizma. To predstavlja povećanje od 25 posto u odnosu na stanje prije pet godina.

Pročitajte i ovo Lana i Zayn poginuli su, majka i stariji brat bore se za život tragedija u Americi VIDEO Pijana vozačica zabila se u ljude koji su slavili dječji rođendan: Poginuli su Lana (8) i njezin brat, puno je ozlijeđenih U bolnici s djecom Imaš pravo, ostvari ga Tko sve ima pravo na besplatni smještaj uz bolesno dijete i kako se ono ostvaruje

>> U DNK se krije ključ uspješnog mršavljenja!

Znanstvenici s kalifornijskog sveučilišta u Davisu istraživanjem su obuhvatili oko tisuću djece od kojih je nešto više od 500 bilo autistično, a 172 je imalo druge vrste poremećaja razvoja.

Znanstveni tim upozorava da je otkriće o vezi pretilosti majki i pojave autizma tim važnije u svjetlu činjenice da gotovo 60 posto američkih žena u dobi kada rađaju ima prekomjernu težinu. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene