Obavijesti Video Pretražite Navigacija

100% prirodni sokovi jednako su djelotvorni kao voće i povrće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Konzumiranje 100% prirodnih sokova proizvedenih od voća ili povrća, može jednako blagotvorno djelovati na zdravlje kardiovaskularnog sustava te smanjenje rizika od karcinogenih bolesti kao i konzumacija cjelovitog voća i povrća.

Zaštitno djelovanje voća i povrća otprije je poznato i dokazano, a povezivano je sa značajnim sadržajem vlakana i antioksidansa u ovim namirnicama. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Gorko-slatki podaci Hrvati vole domaće, ali ga nema dovoljno: Pogledajte što ćemo morati uvoziti od voća i povrća Papa Franjo predvodi misu za Veliki Petak - 1 Pati od respiratornih problema Papa Franjo na misu stigao u invalidskim kolicima: Nije mogao obred započeti na uobičajen način

Iako je sadržaj antioksidanasa u voću i povrću jednak sadržaju antioksidanasa u 100% prirodnim sokovima od voća i povrća, sokovi su, zbog nižeg sadržaja prehrambenih vlakana bili u &8222;inferiornom&8220; položaju u odnosu na voće i povrće.

Međutim, revizijom 11 studija, britanski istraživači došli su do spoznaje da su za blagotvorno djelovanje voća i povrća na zdravlje kardiovaskularnog sustava te smanjenje rizika od karcinogenih bolesti, zaslužni antioksidansi, u puno većoj mjeri nego prehrambena vlakna.

Zaključak njihove studije je da, kada se radi o prevenciji karcinogenih i kardiovaskularnih bolesti, nema dokaza da je cjelovito voće i povrće djelotvornije od 100% prirodnih sokova od voća i povrća. Drugim riječima, imaju jednako blagotvorno djelovanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene