Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moderna umjetnost

Zovite 112! Ne, ipak nemojte...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U posljednje vrijeme hitne službe diljem svijeta primaju pozive zabrinutih građana zbog 'ljudi' na neobičnim mjestima u neobičnim položajima.

Mark Jenkins je američki umjetnik koji putuje svijetom i postavlja svoja neobična umjetnička djela u urbanim središtima. Jenkins kaže da je cilj ovog projekta natjerati prolaznike da se na trenutak odvoje od svojih mobitela i obrate pažnju na svijet oko sebe, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Kalendar udruge Krijesnica - 1 Empatija stvara bolji svijet Kalendar koji je izazvao lavinu dobrote: ''Mi odrasli idemo s idejom bit će tužni, istraumatizirani, no oni su djeca - svijetle!" Ilustracija Nezadovoljstvo Otkazan sastanak dvojice premijera zbog pomalo neobičnog razloga: "Stavovi Grčke o tom pitanju dobro su poznati"

Ove skulpture nastaju od najobičnije ljepljive vrpce, a kasnije se na njih stavlja odjeća kako bi na ulici izgledale realnije.

'Volim natjerati ljude da propituju vlastitu okolinu, što jest, što nije. Ljudi su danas previše zaokupljeni mobitelima, ja samo želim da na tren podignu pogled', kaže Jenkins.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene