Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesvakidašnja snimka

Dirljivi video zbunio znanstvenike: Zlatna ribica već dva mjeseca bolesnu prijateljicu održava na životu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nesvakidašnja je snimka dala za pravo slavnom etologu Jonathanu Balcombeu, koji već neko vrijeme tvrdi da su ribe daleko kompleksnije, da misle i osjećaju.

Hitoshi Takeda, 30-godišnji Japanac iz Biratorija, objavio je prije desetak dana video koji je nagnao brojne da se zapitaju znamo li dovoljno o ribama, podcjenjujemo li ih, odnosno jesu li ipak kompleksnija stvorenja nego što se trenutačno misli.

Pročitajte i ovo Nosač zrakoplova Theodore Roosevelt Nakon novih prijetnji Što rade američki nosač zrakoplova, razarači i azijski ratni brodovi u spornom moru? Neobičan prizor u Brijunskom akvatoriju Jezivo Neobičan prizor na Jadranu, neki su uvjereni: "To je napad morskog psa..."

Takeda je, naime, u svom akvariju zabilježio doista nesvakidašnji prizor, zlatnu ribicu kako naizgled pomaže bolesnoj prijateljici da dođe do hrane i tako preživi.

Takeda je kameru postavio upravo zato da shvati što crni teleskop održava na životu jer se životinja razboljela još početkom studenoga i od tada ostajala uz dno.

Odgovor ga je iznenadio, baš kao i mnoge stručnjake koji su zasad ponudili dijametralno suprotna mišljenja. I dok su se jedni nakon viđenoga priklonili tvrdnjama slavnog etologa Jonathana Balcombea da ribe misle i osjećaju, drugi su ipak u zabilježenom prizoru uočili tek slučajnost.

Što se Takede tiče teorije o slučajnosti ne drže vodu jer zlatna ribica, tvrdi, kolegicu ne gura prema površini akvarija čitavo vrijeme, već samo kada ugleda hranu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene