Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Odsječena od svijeta

Živi u kavezu jer je alergična na tehnologiju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velma, 51-ogodišnja Londončanka, provodi i do 18 sati dnevno u improviziranom kavezu koji je štiti od elektromagnetskih polja na koje je alergična.

Velma boluje od sindroma elektromagnetske hiperosjetljivosti zbog kojeg svaki puta kada se približi televiziji, računalu, mobitelu i ostalim tehnološkim predmetima osjeti jaku bol. Glavobolja, gubitak sluha, ubrzan rad srca pa čak i gubitak pamćenja samo su neki od simptoma s kojima se Velma mora nositi čim izađe iz svog kaveza.

Pročitajte i ovo Satelit (Foto: Dnevnik.hr) NEOBJAŠNJIVI SIMPTOMI ''Sindrom Havana'': Objavljen uzrok misterija kojim je pogođeno više od 40 diplomata 3-godišnji Corey Alway boluje od dva rijetka genetska poremećaja (Foto: Profimedia) Utrka s vremenom... Da ti pukne srce: Ovaj hrabri trogodišnjak trpi čak 300 epileptičnih napadaja dnevno, liječnici ne daju nadu

Od ovog nesvakidašnjeg sindroma Velma je oboljela u tinejdžerskim godinama kada je doživila strujni udar u dodiru s utičnicom u kupaonici. U mlađim danima bolovi su bili manji iz razloga što tehnologija nije bila toliko razvijena pa je se njen život nije u mnogome razlikovao od okoline. Danas, Velma provodi i do 18 sati dnevno u 500 dolara vrijednom kavezu kroz kojeg elektronska zračenja ne mogu prodrijeti. Čitanje, pisanje i spavanje je sve što u njemu radi.

'Ovaj sindrom pretvorio je moj život u pakao', kaže Velma te ističe kako više i nema društveni život jer 'vrijeme koje možeš provesti sa ženom koja ne može nigdje otići i ništa raditi je jako kratko'. S obzirom kako tehnologija rapidno napreduje iz dana u dan, teško se i nadati kako nesretnu Velmu čekaju bolji dani.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene