Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promiskuitet spašava

Žene s više partnera spasit će ljudski rod!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žene koje mijenjaju partnere i s njima imaju djecu održat će generacije u kojima će na svijetu opstati oba spola.

Kada bi sve žene imale djecu s jednim partnerom, na planeti bi u nekom trenutku živjele samo žene. Prakticirajući seks s više partnera, žene će suzbiti širenje kromosoma koji bi uzrokovao rađanje isključivo djevojčica, piše Wold Science. Kromosom 'distorzije', kada ga prenosi muškarac uzrokuje da sva sperma koja određuje muški spol odumre, objasnila je profesorica Nina Wedell sa Sveučiliša Exeter.

Pročitajte i ovo Bruna Papić - 1 Napadač priveden Stravičan napad na žene u Splitu: Struka poslala jasnu poruku, a jedno je ključno Protuprosvjed na Trgu Prosvjedi i ljudska prava VELIKA FOTOGALERIJA Muškarci pali na koljena, žene uzvratile udarac: ''Ne priznajemo gospodare ni u privatnom ni u javnom životu!''

Britanski eksperti proveli su eksperiment proučavajući vinske mušice koje su po svom genetskom sastavu veoma slični ljudima, a nekoliko vrsta ima upravo taj kromosom. Neke od njih parile su se s više partnera, a druge su imale pristup samo jednoj muškoj mušici. Nakon 15 generacija, mušice koje su se parile s partnerom koji je nosio kromosom 'distorzije' počele su izumirati zbog nedostatka muškog spola. ‘Poliandrija je raširen fenomen u prirodi, a ova je studija prva koja otkriva kako bi upravo to moglo spriječiti izumiranje ljudi’, rekla je Wedell.

Promiskuitet kod žena mogao bi spasiti situaciju, jer muškarci koji nose opasni kromosom proizvode upola manje sperme od normalnih muškaraca, primijetili su znanstvenici. Kada žena ima djecu s različitim partnerima, njihova će se sperma 'natjecati' ne bi li oplodila jajašce. U 'utrci' bi uvijek pobijedila normalna sprema i tako spriječila opstanak kromosoma 'distorzije'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene