Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Savjeti stručnjaka

Želite se obraniti od alergija? Pojedite hranu koja padne na pod!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Moderno društvo zbog opsjednutosti čistoćom ne dolazi u kontrakt s nekim od ključnih elemenata zbog kojih naš imunološki sustav dobro funkcionira.

Podizanje hrane s poda, držanje psa i redovito ljubljenje članova obitelji neki su od najboljih načina za obranu od alergije, tvrde vodeći imunolozi.

Pročitajte i ovo S tržišta se povlače proteinske palačinke opoziv proizvoda Provjerite zalihe, s polica se povlači slastica zbog plijesni PR oglas OKUSI SVIJETA

Profesor Graham Rook ima savjet i za majke - kada bebama ispadne duda varalica mame ju trebaju samo počistiti lizanjem i vratiti u djetetova usta, piše Daily Mail.

Moderno društvo je, naime, postalo toliko opsjednuto čistoćom da više ne dolazi u kontakt s nekima od ključnih stvari koje čine da naš imunološki sustav dobro funkcionira, tvrdi imunolog.To znači da će imunološki sustav u slučaju kada se tijelo sretne s nepoznatom supstancom pretjerano reagirati i tijekom tog procesa napasti tijelo.

Ovaj je dječak alergičan na samog sebe!

Rook tvrdi da se radi o generacijskom problemu zbog kojeg je sve više djece u zapadnim zemljama podložnije alergijama od drugih. Raste broj oboljelih od astme, peludne groznice i netolerancije na hranu. U prošloj godini u Velikoj Britaniji zabilježeno je osam posto više hospitalizacija zbog alergijskih reakcija, a stalan rast bilježi se već tri desetljeća.

Rook naglašava da je za dobar rad imunološkog sustav dobro da obitelji međusobno izmjenjuju bakterije. To uključuje nesteriliziranje dude kad je beba ispljune. Posjedovanje psa također osigurava različite oblike prijateljskih bakterija u kući. Dobre bakterije mogu se pokupiti ljubljenjem, šetnjom po seoskom krajoliku i neuznemiravanjem ako hrana padne na pod.

Njezin anđeo čuvar: Pas djevojčicu prati i na operaciju

Moderno tijelo je, tvrdi Rook, stalno u stanju pripravnosti što stvara probleme. Nekad bi se trebalo potpuno isključiti, a izloženost bakterijama pomaže mu da bude dobro podešeno i da se nosi s organizmima kao što su dobre bakterije u crijevima.

Međutim, bitno je naglasiti da ovo sve ne znači da trebate odbaciti higijenske navike. Higijena jednostavno mora biti logična i razumna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene