Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IT stručnjak pojasnio

Evo kako on i supruga štede milijune

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ambiciozni IT stručnjak pronašao je način kako da uštedi milijune i ostvari svoj životni san. Za sada mu dobro ide.

Tim Jacobs, 26-godišnjak iz Wisconsina je kompjutorski stručnjak i konzultant koji godišnje zarađuje oko 1,4 milijuna kuna (200 tisuća dolara). Ono što je kod ovog ambicioznog Amerikanca zanimljivo je da je pronašao način kako da uštedi više od polovice mjesečnih/godišnjih prihoda. Naime, većinu njegovih troškova života plaća - tvrtka.

'Supruga i ja živim tipičnim životom za konzultante, no odlučili smo da ćemo živjeti tamo gdje su naši projekti. Tako da već godinu i pol živimo u hotelskom apartmanu u mjestu gdje vodim projekt od 200 milijuna dolara', kazao je Jacobs (to mu nije pravo ime, želio je ostati anoniman) za Business Insider.

Dakle, umjesto da svaki tjedan putuje kući, on i njegova supruga ispregovarali su s poslodavcem da im plaća smještaj u hotelu.

Počeli su s 20.000 kuna, a danas proizvode za divove autoindustrije 

Pročitajte i ovo Tornado vremenska nepogoda VIDEO Tornado protutnjao američkom državom: "Odmah potražite zaklon" Ilustracija kako do novca ANKETA Jeste li za izazov 52 tjedna? Kreće se s jednim eurom...

'Tako su nam pokriveni gotovo svi troškovi - hotel, benzin, hrana, telefoni, pranje rublja. Jedino što plaćamo su osiguranje za auto i telefon, ali samo polovicu iznosa', ispričao je uspješan mladić. 

Sa suprugom pažljivo prati sve troškove, a uspijevaju uštedjeti 67 posto svojih primanja, odnosno plaća. 'Želim otići u mirovinu s 45 godina i pet milijuna dolara (35 milijuna kuna) u banci te ostatak života putovati', poručuje Jacobs.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene