Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevolje u Hagu

Želi natrag u Siriju jer je u sobi nije dočekao televizor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjed izbjeglicama zasad nije donio ništa dobro, baš naprotiv, brojni su se Nizozemci silno naljutili na pojedine kritike.

Veliki dio nizozemske javnosti u utorak je u nevjerici slušao neimenovanu mladu damu koja je uz nekolicinu istomišljenika organizirala prosvjed ispred prihvatnog centra u Hagu.

Pročitajte i ovo Martin Wijnen Alarm na Zapadu Zapovjednik poslao upozorenje: "Nismo sigurni, moramo se pripremiti za rat" Svjetski dan izbjeglica - 2 Značajan rast "Svijet oko nas postaje sve nestabilniji": Očekuje se da će ove godine više od milijun ljudi tražiti azil u EU-u

Naime, ta je Sirijka iz protesta odlučila spavati na ulici, a jedna od stvari koja ju je naljutila je to što je u sobi nije dočekao televizor.

"To nije život. U sobi imamo samo krevete. Nemamo televizore, nemamo frižidere, nemamo čak niti brave na sobama. Možda bismo se trebali vratiti u svoju zemlju poginuti. Nismo pobjegli iz nje zato da bismo živjeli u zatvorima", kazala je ta djevojka, koja se razgovor s novinarom završila uz ironičnu zahvalu nizozemskim vlastima.

ŽIČANE BARIJERE SE ŠIRE EUROPOM Austrija diže nekoliko kilometara ograde na Šentilju?

Njezine sunarodnjake naljutilo je i to što primaju samo 12 eura tjedno po osobi, odnosno što već puna četiri mjeseca jedu jednu te istu hranu i što im u centru ne dopuštaju da kuhaju svoju.

I dok je neke od tih prigovora izbjeglica lako razumjeti, pa i bez zadrške priznati da je situacija daleko od savršene, prosvjed za sada nije donio nikome i ništa dobrog.

Upozorio je na to i politički novinar Frits Wester, koji je večer proveo s građanima Haga i koji je potvrdio da su izrečene kritike na račun Nizozemske brojne ljude prilično naljutile.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene