Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DABOGDA IMAO PA NEMAO

Obitelj u Srbiji u svega 30 sekundi od najsretnije dobila ''titulu'' pehista godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dabogda imao pa nemao stara je kletva koja je proteklog vikenda posjetila dom obitelji Bjelan iz Batajnice u Srbiji. U svega pola minute ova je obitelj iz najsretnije ponijela titulu najvećih pehista te države.

Obitelj Bjelan iz Batajnice proteklog je vikenda postala najsretnija obitelj u Srbiji. No, tu su titulu ponosno nosili svega pola minute, nakon čega su je zamijenili titulom najvećih pehista susjedne nam države.

Pročitajte i ovo WhatsApp budite oprezni Iz poznatog trgovačkog lanca upozoravaju: Širi se lažna nagradna igra Ilustracija Zvuči privlačno, ali... Pazite da ne nasjednete! Iz HŽ-a upozoravaju na veliku prijevaru: "Budite oprezni"

Za sve je kriva nagradna igra srpske Vlade pod nazivom "Uzmi račun i pobijedi", koju provode Ministarstvo financija i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave. Riječ je o igri kakvu su imali prilike "zaigrati" i hrvatski građani koji su se, tijekom kampanje "Traži račune i ulovi kune"  slanjem 20 računa, natjecali za novčane nagrade (najveća je iznosila 25 tisuća kuna) ili ljetovanje u vrijednosti 15 tisuća kuna.

Srpska inačica ove igre daleko je bogatija, pa tako prvonagrađeni postaje vlasnikom dvosobnog stana u Beogradu. Među ostalim nagradama je čak 12 automobila Fiat 500L, četverodnevno putovanje u Pariz za dvije osobe, karte za teniski meč u Roland Garrosu, putovanja u Grčku...

Zbog tako bogatog nagradnog fonda na prvo izvlačenje, koje je održano u subotu, pristiglo je više od četiri milijuna kuverti u kojima je, prema pravilima, moralo biti bar 10 fiskalnih računa iz 2017. godine koji ne smiju biti manji od 100 dinara (oko 6 kuna).

Među tih četiri milijuna kuverti bila je i ona obitelji Bjelan, koja je bila naslovljena na šesnaestogodišnju kći Anastasiju. U izravnom televizijskom prijenosu izvučena je upravo ta kuverta kao dobitnica dvosobnog stana.

U obitelji Bjelan sreći nije bilo kraja. "Kada smo vidjeli ime naše kćeri Anastasije na televiziji uz riječi da je dobitnik stana u Beogradu, bili smo presretni", priča Jelena Bjelan Ranković, Anastasijina majka, za Blic.

No, obiteljsko slavlje trajalo je svega tridesetak sekundi, a onda je uslijedio novi šok. Toliko je trebalo komisiji da provjeri račune i ustanovi da sadržaj kuverte ne zadovoljava propozicijama natječaja. I ode stan.

"Znate li vi kakav je osjećaj kada u moru kuverti izvuku vašu? Oduvijek sam vjerovala da su nagradne igre prevara i samo smo jednom davno, kada su se skupljali bar-kodovi kave, okušali u tome. Tada nismo dobili ništa. Sada smo poslali samo dvije kuverte i to u posljednjem trenutku, na nagovor kćeri Anastasije i Angeline", priča Jelena, kojoj još nije jasno što su pogriješili.

Kći čije je ime bilo na kuverti je, čini se, gubitak dosta dobro podnijela. "Pa dobro, mama, možda ću imati sreće sljedeći put", prepričala je za Blic riječi svoje kćeri Jelena Bjelan Ranković. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene