Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pad samokontrole

Zbog Facebooka se možete udebljati, ali i ostati bez kune u džepu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Društvene mreže danas su svakodnevice većine ljudi, no znate li da kako vam upravo one mogu naškoditi?

Nova studija je pokazala da osobe koje imaju velik broj Facebook prijatelja imaju veće samopouzdanje od onih koji imaju manje 'fejs' prijatelja. No, ovaj porast samopouzdanja može štetiti psihi korisnika, budući da se kao posljedica visokog samopouzdanja javlja slabljenje samokontrole.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stručnjak za Dnevnik Nove TV Koje su to vježbe koje čine čuda za kondiciju, a koje možemo raditi i u uredu? Slika nije dostupna Ključ je u kretanju Vaga ne laže, a znanost i potvrdila: BRAK DEBLJA

Taj pad samokontrole može dovesti do, primjerice, prejedanja ili do pretjeranog i nepotrebnog trošenja novca. U studiji je sudjelovalo 500 korisnika Facebooka koji su bili ispitivani o svojim online navikama, financijskom stanju te prehrambenim navikama.

>> Nevjerojatni podaci o poremećajima zbog interneta!

Rezultati su pokazali da oni s većim brojem veza na društvenim mrežama imaju viši indeks tjelesne mase (BMI), da se češće prejedaju te da imaju veće dugove na kreditnim karticama.

Jedan dio studije zahtijevao je od sudionika da odaberu hoće li 5 minuta surfati internetom ili će tih 5 minuta provesti samo na Facebooku. Nakon toga su dobili upute da se uključe u online aukciju za iPad. Pokazalo se da su oni ispitanici koji su prethodni bili na Facebooku davali znatno više ponude za ovaj gadget. Znanstvenici to objašnjavaju upravo gubitkom samokontrole.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene