Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najjeftiniji gradovi za putovanje

Zagreb je zauzeo 10. mjesto, a prvi je...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Temeljem indeksa cijena najjefrini grad u Europi za mlade turiste je Bukurešt, dok se Zagreb našao na 10. mjestu.

Među najjeftinijim gradovima u Europi za mlade putnike turiste ili tzv. backpackere na 10. mjestu nalazi se Zagreb u kojem se dan može provesti sa samo 38,95 američkih dolara, što je prilično jeftino po europskim standardima te je i stoga vrijedno zastati u tom gradu, posebno ako se putuje prema hrvatskom Jadranu ili Italiji.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević o obnovi - 1 190 milijuna eura Tomašević pohvalio obnovu Zagreba pa kritizirao ministra: "Nadam se da će država što prije to učiniti" Ilustracija Mjere opreza Izdano upozorenje za putnike zbog opasnih infekcija: Ovo nije viđeno od 2019. godine

Putovali biste, ali nemate novca: Evo kako na put besplatno

Tako ovih dana o Zagrebu i njegovim cijenama piše jedan od vodećih američkih portala ABC News, dodajući da je lista od 11 najjeftinijih gradova za putnike u Europi sastavljena temeljem indeksa cijena koji uz ostalo u obzir uzima noćenje u hostelu i dvije dnevne vožnje javnim prijevozom.

Po tim parametrima, najjeftiniji grad u Europi je, kako pišu, Bukurešt u Rumunjskoj gdje se to može sa samo 23,38 dolara, uz napomenu da to definitivno nije i najšarmantniji rumunjski grad. Iza Zagreba, na 11. mjestu je Bratislava u Slovačkoj, gdje se to može za 40,79 dolara po danu.

Na drugom mjestu te liste, a iza najjeftinijeg Bukurešta, nalazi se Sofija u Bugarskoj gdje putnici dan s noćenjem mogu proći za 24,43 dolara, uz napomenu da taj grad ima ugodno gradsko središte vrlo gostoljubivo prema stranim turistima.

POSAO IZ SNOVA Postanite 'sretni putnik' i godinu putujte svijetom za nula kuna!

Treći je Krakow u Poljskoj gdje se dan i noćenje može provesti za prosječnih 25,06 dolara, dok je četvrto Sarajevo u Bosni i Hercegovini s tek par dolara više za dnevnu potrošnju. Za Sarajevo s ABC newsa napominju da se radi o prekrasnom gradu s povoljnim cijenama lokalne hrane i piva.

Peti je Kijev u Ukrajini gdje se s oko 26 dolara po danu može naći sve što putnik treba, a na šestom je mjestu Riga u Latviji s nešto malo više od 26 dolara potrebnih za osnovnu dnevnu potrošnju.

Beograd u Srbiji je sedmi na listi koji s dnevnom potrošnjom između 27 i 30 dolara, kako kažu, nudi mnogo, od obilja atrakcija, zanimljive urbane jezgre te dobar noćni život.

Slijedi Budimpešta u Mađarskoj gdje se za prosječnih 31,49 dolara po danu može noćiti, ali i vidjeti brojne dvorce, katedrale te uživati u termama.

Deveta na listi, a ispred Zagreba, je Varšava u Poljskoj u kojoj će 35,78 dolara po danu putnicima omogućiti relativno dobru turističku infrastrukturu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene