Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kad bi mogli vratiti vrijeme...

Za čim roditelji najviše žale kada im djeca odrastu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada govore za čim žale u vrijeme ranih godina svoje djece, roditelji najviše kažu da im je žao što su previše vremena provodili na poslu umjesto s djecom.

U studiji provedenoj na 2.000 roditelja otkriveno je da njih više od tri četvrtine ima najmanje jednu stvar za kojom žali tijekom ranih godina svoje djece. Dvije trećine roditelja priznaje da bi drugačije napravilo stvari da mogu vratiti vrijeme, objavio je Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Chongqing U Kini pogubljen par Opak, okrutan i odvratan zločin: Nagovorila ljubavnika da ubije svoju djecu kako im ne bi bila prepreka u vezi

Gotovo šest od deset roditelja koji imaju više od jednog djeteta reklo je da su promijenili pristup s drugim djetetom kako bi se pobrinuli da ponovo ne požale. 'Provodite više vremena s djecom', savjet je to koji je prijateljima, budućim roditeljima dalo više od četvrtine roditelja.

Sedam od deset roditelja imaju osjećaj da su svoju djecu shvaćali 'zdravo za gotovo'. Više od dvije trećine reklo je kako su često zaboravljali da njihova djeca neće vječno biti mala.
Osim što smatraju da su previše radili, među pet najvećih stvari za kojima roditelji žale uključuju preveliku brigu oko nevažnih događaja, nisu se više igrali s djecom, nisu išli na dovoljno odmora te nisu dovoljno fotografirali.

>> Evo koji poslovi ne žrtvuju vrijeme za obitelj!

Više od polovice ispitanika žali se da nisu kvalitetno provodili vrijeme s djecom kad su bila mlađa. 'Mnoge majke i očevi žele da mogu provoditi više vremena sa svojom djecom, ali s obzirom na pritisak dnevnog života te mogućnosti su ponekad izgubljene', rekla je Lauren Revell iz jedne kompanije koja proizvodi dječju opremu.

Top 10 stvari za kojima žale roditelji:

1. Provođenje previše vremena na poslu

2. Prevelika briga oko malih stvari koje nisu bile važne

3. Premalo su se igrali s djecom

4. Išli su na premalo odmora

5. Nisu dovoljno fotografirali svoju djecu

6. Provođenje općenito premalo vremena s djecom

7. Ne snimanje dovoljno važnih događaja u životima svoje djece

8. Nisu djecu dovoljno vodili u zabavne parkove

9. Nisu djecu dovoljno hrabrili da imaju hobije

10. Nisu imali zajednički hobi s djetetom

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene