Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bug stvara probleme

WhatsApp ima sigurnosni problem: 'Možda nije najozbiljniji ikada, ali...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Problem je otkrio 17-godišnjak.

Zbog sigurnosnog problema s kojim je suočen WhatsApp svatko može vidjeti fotografije profila korisnika, čak i ako je u postavkama označeno da ih mogu vidjeti samo prijatelji. Problem je otkrio 17-godišnji Indrajeet Bhuyan, a čini se da je posljedica nepravilnog sinkroniziranja telefonske aplikacije s novim web sučeljem.

ŠOK U TECH SVIJETU: Facebook kupuje WhatsApp za 19 milijardi dolara!

Podsjetimo, popularna aplikacija za dopisivanje sada je dostupna i u obliku web stranice koja je, tvrde, jednostavan produžetak telefona. Korisnici smartphonea koji se žele spojiti pomoću web preglednika moraju ići na stranicu web.whatsapp.com.

Dakle - iako je moguće postaviti da fotografije profila vide samo ljudi koje imamo u kontaktima, bug omogućuje da unatoč tome fotografije budu vidljive potpunim strancima.

Evo kako provjeriti je li netko pročitao vašu poruku

'Naravno, ne radi se o najozbiljnijoj povredi privatnosti koja se ikad dogodila. Ali činjenica je da je korisnik odlučio da želi da mu fotografije budu privatne, pa očekuje da će WhatsApp poštivati tu odluku', rekao je o problemu stručnjak za sigurnost Graham Cluley.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene