Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele najbolji na svijetu

Vlada otvorila natječaj za dizajn zahoda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanska vlada organizirat će prvi put nacionalni natječaj za dizajn zahoda, od uobičajenih modela do najsofisticiranijih.

Taj se natječaj otvara u okviru politike poboljšanja položaja žena u Japanu koju promovira premijer Shinzo Abe, iako se ne tiče samo ženskih zahoda.

Pročitajte i ovo Prevrnuti tanker kod obale Japana VIDEO Prevrnuo se tanker, u pomoć poslani zrakoplovi i brodovi: Dio mornara nestao Slika nije dostupna šokiran je atentatom Shinzo Abe osobno je odlikovao Tončija Tadića: "Atentat je izvršen hladnokrvno. Mislim da ubojici slijedi smrtna kazna"

Po vladinom izvješću od 145 stranice, sanitarije bi trebale snažno pridonijeti poboljšanju uvjeta života žena u Japanu.

Nakon ove informacije gadit će vam se vaša četkica za zube

Natječaj je otvoren i zbog Olimpijskih i paraolimpijskih igara u Tokiju 2020., kako bi komfor u wc-ima bio jedna od svijetlih točaka tradicionalnog japanskog "gostoprimstva".

"Nadam se da će se napori Japana oko osmišljavanja najboljih wc-a na svijetu proširiti posvuda", rekla je nedavno ministrica zadužena za promociju žena Haruko Arimura.

Japan je poznat po visokoj tehnološkoj koncepciji wc-a, zbunjujućoj isprva za nenaviknute, s grijanjem školjke, mlazom tople vode i drugim dodacima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene