Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što to rade?

Crna magija ili ritualni ples? Purice koje kruže oko mrtve mačke zbunile internet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Video purana koji kruže oko mrtve mačke zbunio je korisnike društvenih mreža.

Neobičan video proširio se društvenim mrežama i zbunio sve koji su ga pogledali. Video naime prikazuje skupinu tridesetak purana koji nasred ulice kruže oko mrtve mačke.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhićeno 7 ljudi Vojnika prebili do smrti: Stravičan zločin zbog vulgarne viralne snimke Slika nije dostupna Bitka s trojkama i kćeri SUPERMAMA Uspavaj ih ako možeš!

Ritualni ples purana izazvao je čuđenje brojnih korisnika koji su komentirali video, a korisnik Twittera @TheReal_Jadvis iz Bostona napisao je kako to "nešto najčudnije" što je ikada vidio.

Američki biolog Alan Krakauer, koji proučava ponašanje ptica, misli kako bi bi se možda moglo raditi o "inspekciji predatora". Kod ptica je naime primijećeno da životinje koje su niže u hranidbenom lancu izađu pred predatora kako bi mu pokazale da su ga opazile, pri čemu predator ponekad odustane od svoje nakane.

Biolog Richard Buchholz pak ističe kako purani i slične ptice često znaju kružiti, hodajući jedan iza drugog i slijede rep ptice ispred sebe kako bi ostale u jatu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene