Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Misteriozan prizor

Vidite li ga i vi? Vjeruje da je snimio anđela na mjestu gdje su nekoć stajali Blizanci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U fotografiji su utjehu ponajprije pronašli oni koji su izgubili nekoga u napadima na Sjedinjene Američke Države 11. rujna 2001. godine.

Richard McCormack, fotograf The Jersey Journala, mišljenja je da je prije nekoliko dana snimio anđela na mjestu napada na Svjetski trgovački centar, koji metar od pozicije na kojoj su nekoć stajali neboderi poznati kao Blizanci.

Pročitajte i ovo Kada raskititi bor? - 1 Različita praksa Vječna dilema: Kada treba raskititi bor i kakve to veze ima s vjerom? Slika nije dostupna Sudska odluka Većinski muslimanska država kršćanima zabranila korištenje riječi Alah

McCormack je fotografiju s javnosti podijeli putem svog profila na Facebooku, pa je uz nju napomenuo da je nije ni na koji način obrađivao.

I doista, mnogi su na fotografiji prepoznali nekakvu 'nebesku figuru', a sudeći prema komentarima, u njoj su utjehu i nadu ponajprije pronašli oni koji su izgubili nekoga u napadima na Sjedinjene Američke Države 11. rujna 2001. godine.

Vrijedi reći da svjetla koja ćete vidjeti na fotografiji pripadaju umjetničkoj instalaciji Tribute in Light, odnosno da su oni manje skloni vjerovanju u božanska ukazanja već su dali svoje objašnjenje. 

Prema njihovom tumačenju, postavljeni reflektori su naprosto tako obasjali oblak da je došlo do pareidolije, do fenomena kada mozak u nasumičnim detaljima vidi nešto mu je poznato.

U svakom slučaju teško je da govorimo o nekakvom hologramu, uostalom McCormack je istaknuo i to da je te večeri puno puta slikao, ali da se 'anđeo' ukazao na samo jednoj fotografiji. Pogledajte je. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene