450390
450390
450390
450390
450390

Vidite li ga i vi? Vjeruje da je snimio anđela na mjestu gdje su nekoć stajali Blizanci

  • , 16.09.2016., 17:43
  • Autor:
  • komentara

U fotografiji su utjehu ponajprije pronašli oni koji su izgubili nekoga u napadima na Sjedinjene Američke Države 11. rujna 2001. godine.

 
 
 
 
Mislite li i vi da fotografija prikazuje anđela? (FOTO: Facebook/Richard McCormack)
Mislite li i vi da fotografija prikazuje anđela? (FOTO: Facebook/Richard McCormack)

Richard McCormack, fotograf The Jersey Journala, mišljenja je da je prije nekoliko dana snimio anđela na mjestu napada na Svjetski trgovački centar, koji metar od pozicije na kojoj su nekoć stajali neboderi poznati kao Blizanci.

McCormack je fotografiju s javnosti podijeli putem svog profila na Facebooku, pa je uz nju napomenuo da je nije ni na koji način obrađivao.

I doista, mnogi su na fotografiji prepoznali nekakvu 'nebesku figuru', a sudeći prema komentarima, u njoj su utjehu i nadu ponajprije pronašli oni koji su izgubili nekoga u napadima na Sjedinjene Američke Države 11. rujna 2001. godine.

Vrijedi reći da svjetla koja ćete vidjeti na fotografiji pripadaju umjetničkoj instalaciji Tribute in Light, odnosno da su oni manje skloni vjerovanju u božanska ukazanja već su dali svoje objašnjenje. 

Prema njihovom tumačenju, postavljeni reflektori su naprosto tako obasjali oblak da je došlo do pareidolije, do fenomena kada mozak u nasumičnim detaljima vidi nešto mu je poznato.

U svakom slučaju teško je da govorimo o nekakvom hologramu, uostalom McCormack je istaknuo i to da je te večeri puno puta slikao, ali da se 'anđeo' ukazao na samo jednoj fotografiji. Pogledajte je. 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se