Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesvijesno

VIDEO Zašto se smijemo?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od svega u ljudskom ponašanju, ništa nije očitije i univerzalnije od smijeha. Ipak, bez obzira na to što se smijemo znamo vrlo malo o načinu na koji to činimo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I to zbog čega! FOTO Nije se smijala 40 godina Slika nije dostupna Ista djevojčica VIDEO nevjerojatna transformacija u 18 mjeseci

U videu 'The Atlantic', dr. Robert Provine, neuroznanstvenik na Sveučilištu Maryland, nudi uvid u način na koji se smijemo. Profesor koji je proučavao smijeh dva desetljeća, kaže da je to nesvjesno ponašanje koje je vjerojatno evoluiralo kao i ljudi.

Istaknuo je da se i čimpanze također smiju, iako prema drugačijem obrascu. Izdah čini pravo smijanje. Studije su pokazale da možemo razlikovati iskren i lažan smijeh, zbog načina na koji izlaze iz usta.

Osramotili ga na internetu: Sad on ima razlog za smijeh i ples!

Naime, smijeh izlazi u obliku izdaha koji traje oko 15-tinu sekunde i ponavlja se svaku petinu sekunde. Lažni smijeh ne uključuje takve izdahe. 'Neurološki smo programirani da se smijemo na određeni način. Svaki drugi način je zvuči kao smijeh', rekao je dr. Provine.

Dok smijeh ima mnogo pozitivnih efekata, nije svaki smijeh pozitivan, a što sve dr. Provine kaže o ovom još neistraženom fenomenu, pogledajte u priloženim videima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene