Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik to shvaća ozbiljno

VIDEO: Vještice zbog porezne politike bacaju uroke na Vladu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezadovoljne rumunjske vještice koriste mačji izmet i lešine pasa, kako bi bacale uroke na predsjednika države i vladu koji ih prisiljavaju na plaćanje poreza.

No, predsjedniku Traianu Basescuu baš i nije smiješno, jer je u toj zemlji vjerovanje u nadnaravno je dio svakodnevice. Tako Basescu i njegovi savjetnici četvrtkom nose ljubičastu odjeću, koja ih navodno štiti od zlih duhova, piše AP.

Pročitajte i ovo Ilustracija na obali Crnog mora NATO povlači potez koji će sigurno razbjesniti Putina Ilustracija Novi paket mjera Pravo na vaučere za struju ima 80 tisuća građana, provjerite jeste li među njima

>> 'Uzeo mi je potenciju voodoo magijom'

Danas bi vještice iz zapadnih i istočnih krajeva Rumunjske trebale izaći na rijeku Dunav i urocima zaprijetiti vladi. Desetak ljutitih vještica zaputiti će se prema Dunavu kako bi bacilo prokletstvo na vladu i korijen mandragore u rijeku, kako bi ih zadesilo zlo.

Pravoslavna crkva tolerira magiju

Magija u Rumunjskoj nije stvar koju se uzima olako. Stoljećima stara praznovjerja sveprisutna su, a tolerira ih čak i pravoslavna crkva, kojoj pripada čak četiri petine Rumunja.

Rumunjska vlada ne pokušava uvesti porez samo vješticama, već i astrolozima, osobama koje se bave balzamiranjem te čak i instruktorima vožnje, za koje se po novom zakonu u toj zemlji da imaju pravi posao. Mnogi kažu kako će zakon teško biti provediv, jer, jer vještice i ostale navedene profesije, svoje usluge naplaćuju u gotovini, a k tome još i u malim anuitetima, od svega sedam do 10 dolara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene