Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zahvala za turiste

VIDEO: Velika majmunska gozba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gozbu za lokalne majmunčiće priredili su Tajlanđani u gradu Lopburi.

U Lopburiju, oko 150 kilometara sjeverno od glavnog grada Bankoka, seljaci su zahvalili tisućama majmuna koji dijele grad s njima tako što su im pripremili veliku gozbu. Čašćenje majmuna tom tajlandskom gradiću događa se svake godine ispred ruševina budističkog hrama Phra Prang Sam Yot, poznatog i pod nazivom kao Hram tri tornja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pripremite se Mislite da su cijene hrane otišle u nebo? Zbog ovog razloga ona će i dalje poskupljivati Ivan Jakovčić Krešendo Samo opušteno: Pogledajte kako bivši ministar pjeva na egzotičnom jeziku

Životinje koje u blizini stanovnika malog tajlandskog gradića žive od 1989. godine, na izbor su dobile voće, slatkiše, sokove i krekere. Ideja za čašćenje majmuna došla je od lokalnog biznismena koji je odlučio da bi bilo dobro zahvaliti majmunima na ulozi koju imaju u privlačenju turista i na taj način ostvarivanja prihoda za grad. Festival se održava svake godine krajem studenog na mjestu gdje se majmuni i inače sastaju svaki dan. Sitne životinje navikle su na suživot s ljudima, ali obično im vole uzeti naočale, šešire, a dragi su im i novčanici.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene