Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjetski rekord

VIDEO Udicu mu zagrizao morski pas! I to kakav!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U blizini kalifornijske obale jedan je sportski ribolovac 'na udicu' uspio uloviti pravu morsku neman - ženku morskog psa tešku ravno 600 kilograma, što bi mogao biti i novi svjetski rekord.

Sportski ribolovac Jason Johnston u južnom je dijelu Kalifornije 'na udicu' ulovio 3,35 metara dugog i 600 kilograma teškog morskog psa iz skupine mako. Kaže da se s nemani u blizini Huntington Beacha borio oko dva i pol sata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Koji ulov! VIDEO Golim rukama uhvatio morskog psa Slika nije dostupna Slučajno ili...? Morski pas se borio s udicom, pa ugrizao plivača

Bude li potvrđena masa ovog golemog ulova, Jason će postati vlasnikom novog svjetskog rekorda. AP javlja da trenutni rekord za skupinu mako iznosi 554 kilograma, a toliko teška neman ulovljena je 2001. godine, u blizini obale američke savezne države Massachusetts.

>> Morski pas na smrt izgrizao muškarca na medenom mjesecu

Organizaciji koja vodi evidenciju najvećih i najtežih ulova obično treba dva mjeseca za konačnu potvrdu dimenzija svake uhvaćene jedinke. Do tada će golema morska zvijerka biti u hladnjači kod Kenta Williamsa. On je medijima pokazao ulov, kojega je smjestio u veliku metalnu posudu.

Inače, aktivisti za zaštitu životinja uglas su graknuli čim su čuli da morski pas nije pušten natrag na slobodu.

Prema listi rekorda, najveća dosad ulovljena ribetina je velika bijela psina teška čak 1.208 kilograma. Uhvaćena je 1959. godine u blizini Australije.

Uz obalu Kalifornije morski psi iz skupine mako nisu rijetkost, ali najčešće nisu dulji od dva metra.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene