Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kubanka za Guinnessa

VIDEO: Tko će ovo popušiti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznati kubanski izrađivač cigara Jose 'Cueto' Castelar pokušava nadmašiti sam sebe. Iako je već četiri puta obarao svjetski rekord u izradi najveće kubanske cigare, Castelar je po peti put 'dignuo letvicu' i povećava rekord na čak 70 metara.

Cueto, koji cigare izrađuje više od 50 godina, 70-metarsku je cigaru počeo 'rolati' u ponedjeljak, a očekuje kako bi trebala biti gotova za nekoliko dana, točnije 3. svibnja, kada u tvrđavi Morro Cabana u Havani počinje Međunarodni sajam turizma.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na Kubi počeo festival cigara Slika nije dostupna Najskuplja cigara na svijetu - 375 eura

67-godišnji Cueto gigantsku cigaru izrađuje u samoj tvrđavi i to na ogromnom drvenom stolu koji se proteže, tj. povezuje nekoliko isto tako ogromnih prostorija u srce tvrđave iz 1774. godine.  'Naoružao' se s 90 kilograma najfinijeg duhana i svaki dan u devet sati rada 'smota'više od 10 metara. Nada se kako će mu to donijeti i peti svjetski rekord - prošli je put izradio cigaru od 43,38 metara. 'Ovdje proizvodimo najfiniji duhan na svijetu i taj rekord mora biti napravljen na Kubi', kazao je Castelar.

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene