Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rođena prije šest tjedana

VIDEO: Pohrlili vidjeti pandu u inkubatoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće uzbuđenih posjetitelja pohitali su u zoološki vrt na sjeveru Tajlanda kako bi prvi puta vidjeli pandu rođenu prije šest tjedana. Tajlanđani su pokazali veliki interes za pande od njezina iznenadna rođenja u zoološkom vrtu Chiang Mai krajem svibnja.

Kada se Tajland pridružio kratkom popisu zemlja u kojima je rođena panda u zatočeništvu, tamošnje stanovništvo postalo je oduševljeno tom životinjom više nego slonovima, svojim nacionalnim ponosom. Više od pola milijuna osoba predložilo je ime za malenu pandu, ali od njih je u finalnu odluku ušlo četiri, od kojeg će jedno biti izabrano sljedeći mjesec, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Bi-2 grupa ne podnosi kritike Međunarodni skandal: Putin naredio uhićenje članova popularnog benda Ilustracija Očevid u tijeku Trojica Hrvata ozlijeđena u nesreći na Tajlandu: "Jedan je slomio rebra, a drugog operiraju"

>> FOTO: Obojili slonove u pande u nadi da će prestati 'pandanomija'

Rođenje je zaposlenike u zoološkom vrtu zateklo nespremne, budući da su pokušali nekoliko strategija kako bi oplodili ženku Lin Hui, uključujući i pokazivanje video snimke parenja pandi, a naposljetku su se odlučili za umjetnu oplodnju. Veterinari su primijetili kako je povećana razina hormona kod ženke, ali iz ultrazvuka nekoliko tjedana prije poroda nije se mogla iščitati trudnoća. No, sada se u inkubatoru nalazi 1,925 grama teška i 39 centimetara duga novorođena panda, a očekuje se da će je danas u dva sata, koliko će biti dostupna za javnost vidjeti do 5.000 ljudi.

Posljednjih šest godina novopečeni roditelji pande na Tajlandu se nalaze kao posudba iz Kine, a nedavnim dolaskom na svijet male pande Tajland se pridružio kratkoj listi zemalja u kojima su rođene pande u zatočeništvu. Osim Tajlanda na popisu se nalaze tek Kina, Japan i SAD.

Malenu padnu možete pogledati u priloženom videu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene