Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stradalo 28 krmača

VIDEO Srbi predstavili kobasicu dugačku čak dva kilometra!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kobasica napravljena od sveukupno 28 krmača je težila tek nešto manje od 3,5 tone, a organizatori su je prodavali na metar po cijeni od 500 tamošnjih dinara (tridesetak kuna).

Štovatelji dobro zalogaja ponovo su imali što za vidjeti i okusiti u Turiji, na tradicionalnoj takozvanoj kobasicijadi. Organizatori su se ponovo potrudili oboriti svjetski rekord, pa su u čast 31. obljetnice tog događaja proizveli kobasicu dugačku dva kilometra i 31 metar.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo" Tomislav Žigmanov Tri put više nego 2020. Na izbore za Sabor izašao rekordan broj birača i u Srbiji

Kobasica je sveukupno težila točno 3, 240 kilograma, a pravilo ju je šestoro mesara koji su na proizvodnju potrošili tri dana i dvije noći.

Uz meso, u nju je stavljeno oko 30 kilograma slatke i ljute paprike, 65 kilograma soli i desetak kilograma bijelog luka i papra.

Budući da su predstavnici Guinnessove knjige rekorda prošlogodišnju, kraću za samo metar, već upisali kao najveću na svijetu, ove godine se nisu ni pojavili, ali je zato divovska kobasica zainteresirala društvo s portala Mashable.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene