Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Avantura u Nepalu

VIDEO: Skok s 9.000 metara nadmorske visine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedanaest padobranaca iz šest zemalja skočilo je s jedne od najviših točaka na svijetu.

Već tri godine za redom, padobranci iz cijelog svijeta dolaze u Nepal radi ekstremne zračne avanture, kako bi se spustili s jedne od najviših točkaka na svijetu. Uzeletjeli su sa zračnog polja Syangboche u regiji Everest, smještenim 3.900 metara nad morem.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesreća u Arizoni VIDEO Srušio se balon na vrući zrak: Četiri su osobe poginule, jedna je teško ozlijeđena Slika nije dostupna Tragedija u Sinju Legendarni vođa Torcide Žan Ojdanić poginuo pri skoku s padobranom

11 sudionika iz šest zemalja, Novog Zelanda, Velike Britanije, SAD-a, Australije, Francuske i Nepala, okupilo se u Syangbocheu, javlja Reuters. Ovaj godišnji događaj postao je veoma popularan među padobrancima koji traže nove izazove. Za skok je bio zainteresiranih puno veći broj padobranaca, ali zbog sigurnosnih razloga, organizatori su mnogo njih morali odbiti.

'Jako je uzbudljivo jer ovo je najviša točka s koje se može skočiti', rekla je Wendy Smith sa Novog Zelanda koja je skočila s Syangbochea već treći put te naglasila kako se skače s gotovo 9.000 metara visine. Padobrance u Nepalu možete pogledati u priloženom videu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene